söndag 9 juni 2013

Får jag presentera: Häkkinen!

Häkkinen är då tuppen som vi inte skulle ha men ändå är glada att vi har om vi säger så.


Häkkinen är en silkestupp och som ni ser snygg och vit med grannröda attiraljer. Enligt den förra ägaren var han gammal som gatan, trött och slut, och skulle snart lägga benen i vädret, kunde vi förbarma oss över honom hans sista tid? Vi tror hon hade fel. Nu när han är ensam tupp är han stolt, kaxig och håller ordning på brudarna. Ja, en del av dom i alla fall. Snäckan - hans favorit - har han bekymmer med ibland, och Knaster skiter fullständigt i vad han säger.


Häkkinen kukkelikuar ganska mycket, tyvärr inte på beställning vilket vi önskat ibland. Han fjädrar till sig lite nu och då och är noga med sitt utseende. Vattenmelon och kokt potatis hör till favoriterna och han ska alltid provsmaka innan han informerar damerna om att det är fritt fram och äta. Med facit i hand är vi glada att vi har honom, speciellt då han berättar för oss när ett ägg finns att hämta.

6 kommentarer:

Fru Fransson sa...

Hej på dig, stolta Häkkinen!
Stilig kille...

Susjos sa...

Tjusis!

Malla sa...

Tjeeeeeena Häkkinen!! ;D

Nica sa...

Vilken fining!! :) Söta du. Sitter med dottern och planerar hennes cykeltrip med kompisar på Åland i Augusti, och försöker hitta på kuliga saker. Kanske ska 6 stycken 16-åringar komma och hälsa på er och tuppen? Haha! Pöss på dej!

Knasterfaster sa...

Är det Knasters häck som skymtar där på första bilden? :)
Jag har aldrig sett en tjusigare tupp än Häkkinen!

Hovdamen Yoyce sa...

Han ser väldigt fin ut i alla fall!