måndag 17 juni 2013

Helt okey om ni tycker jag är fånig...

....men vad roligt det är med höns, speciellt mina höns!


Ganska exakt halv nio på kvällen knatar tipporna och tuppen in i sitt hus och tar natt på bestämda pinnar och platser. Om inte jag kommer och stänger luckan ganska med det samma, ja då kommer Häkkinen och ställer sig i lucköppningen och skriker, "Move it tanten, move it! Vi vill ta natt!" Ja, ni fattar.

Varje kväll går de in så snällt och sitter där tills jag släpper ut dem klockan sex följande morgon. Då pratar dom, burrar upp sig och steppdansar lite i mossan. Sedan ger jag frukost, frö-foderblandning och lite av mitt specialkok för dagen - idag kokt ris + blomkål med skalade solrosfrön och lite miniostkuber (torra ostkanten) MannenEn del påstår att jag pjoskar med dom och skämmer bort dom. Nä, jag gillar dom bara!


Hönsmiddag de luxe ;-)

Även Totsie "gillar" hönsen....

9 kommentarer:

Sus sa...

Jag skötte alltid hönsen hos pappas moster på somrarna förut. De får sina rutiner.

Jag gillar höns! Trevligt sällskap liksom.

Snäckskalsdalen. sa...

Men det är ju rena idyllen, ju! Som om jag inte visste det......Vilka fina bilder och där dom är i det gröna med Totsie, smutt så söta. Och du tycker om dom och ger dom god mat, så får ni goda ägg också!

Ezter sa...

Kul med hönsen :)

Singelmamman sa...

Höns är nog det ultimata husdjuret.

Knasterfaster sa...

För mig är det helt ok om du nästan enbart skriver om hönsen. Jag är förälskad i dem. Hoppas du inte är svartsjuk.... ;-)

Baronessan sa...

Jag visste att det fanns en stor anledning för mig att inte skaffa höns. Gå upp klockan 6!!!!! Glöm det.

Åsa Hellberg sa...

Vad fina de är!!

September sa...

För min del får du gärna skriva massor om hönsen och tuppen, jag gillar det mycket. Och ni verkar vara som gjorda för varandra. Lycka.

Anki sa...

Underbar läsning och mysiga bilder!
Fortsätt!! :-)