torsdag 18 juli 2013

Ångest?

I morse kastade jag ett par skor.

I soporna. Ett par röda.

De har hängt med i tolv år och var väl inte helt slut, men tyget har under vintern på något konstigt sätt torkat(?) och var hårt och prassligt. Skoskav here i come, så skrek dom. Och hur kul är skoskav eller prasslande skor?

Men hela dagen har jag funderat och ångrat mig. Sju gånger om. Det värsta är att jag bar ut sopkassen också, de ligger liksom inte hemma i en papperskorg.

Tänk om jag har kunnat mjuka upp dom? Gett dom ett bad? Tagit livet av prasslet och smörjt in dom med vad man nu smörjer in höga kilklacksskor i tyg med? Eller gått med skoskav? Eller bara suttit och varit snygg i dom? Fan. Tänk om sopkillarna öppnat påsen och tänkt, WOW, vilka skor, dom tar jag hem till tjejen! Och så mjukar tjejen upp dom spensalva eller vad sjutton som helst och så är mina röda Kretaskor fit for fight igen!

Fan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,jag vet hur du känner dej! Jag slängde också ut ett par skor som varit trotjänare i många år; kunde kanske begagnas lite längre men såg ut som skrutt. Överger man trotjänare, bara för att dom inte ser så bra ut längre?
Har samvetskval. :(

Susanne sa...

Ojjj. Jag har oxå svårt att slänga skor, det är sååå mycket lättare att köpa nya ;)

Gina sa...

Förstår känslan :-(. Det kommer nog ett par nya röda i din väg snart ska du se.