måndag 16 september 2013

En berättelse om oss och Samos i synnerhet, och grekland i allmänhet. Del 5 - näcktjosan!

Vi bodde ju som sagt i en håla. En underbar, lugn och fin liten håla med lagom av allt. Då vi hade bil rörde vi på oss under tre dagar. Under dessa tre dagar körde vi Samos runt på två varv. Ett par gånger varje dag stannade vi vid nån strand för att simma och slappa lite i solen.

På väg från Kokkari hittade vi Tsamadou-stranden. Åh, det såg underbart ut, dit ner går vi!


Sagt och gjort, Mannen hämtade våra badgrejer och jag klättrade ner för att få tag på ett par lediga solsängar. Hade lite bråttom, såg att fler var på gång och vågorna var underbara, jag ville simma!


 När vi hittat sängar och kommit tillrätta och skulle kasta oss i plurret började vi se oss omkring. Eeehh....


Nudiststrand!? Hoppsan hoppsan liksom. Tuttar och rumpor och klockspel av alla dess former struttande runt där på den lilla stranden. Medelåldern var säkert 50+ med undantag för den del där pojkar-hjärta-pojkar höll till. Jag måste erkänna att det var inte helt fel att kasta ett getöga på just dom. Allt var väldigt avslappnat och naturligt, och jag för min del hittade ett par bröst - helt naturliga - som jag gärna skulle ha bytt till. För att inte sticka ut så mycket tog jag av mig överdelen på bikinin. Mannen som dagen innan gnällt över sin shorts-bonnbränna och tidigare hade hotat med att sola näck och bara linda in snorren i lite toapapper, ja, nu var det ju verkligen läge för det. Men icke.

En annan sak som man bör tänka på när man solar och badar näck - speciellt i salta hav - det är att vissa saker flyter upp till ytan om vi säger så. En yngre mycket snygg man försökte snorkla i vågorna, och varje gång han dök ner så pluppade hans nakna rumpa upp ovanför vattenytan. Ni fattar va? Naken rumpa som tar sats ner i havet och sedan flyter upp. Nej, man ser inte klockspelet men däremot baksidan på hela urverket om man säger så. Ingen vacker syn - eller kanske lite - då vi var ett litet gäng som satt och smålog åt hans försök. Eventuellt kallas det för tantsjuka, vet inte.

Annars kan jag tala om att stora händer och stora fötter inte alls behöver betyda stor.......petterniklas.


Ett helt underbart ställe var det i alla fall, sagolika bad i vågorna!

5 kommentarer:

Anonym sa...

*ASG*
Kramar VästerviksPia

Ezter sa...

Vilken syn! Klart att ni skulle välja just den stranden :)

Småländskan sa...

Där, på den stranden, har jag varit! Men det är ca 15 år sedan. Redan då var det en naturiststrand, men det visste heller inte vi när vi klättrade ner dit.
Nästan genant att vara "påklädd" bland alla nakisarna minns jag.
Jodå, det var svårt att hålla blicken från... vissa ;)

Susjos sa...

vart vart ligger den på Samos ?!! hehe...

Lippe sa...

Stora händer, stora fötter - stor besvikelse! :)
Ok då, jag hänger med nästa gång ♥
Kram