torsdag 12 september 2013

När finskan i mig sprang ikapp mig

"Finlandsbåten" som de flesta av er kallar den. Helsingforsfärjan som vi säger.

Igår kväll, ombord med ett arsel i toppskick och pigg som sjutton. Alltid samma sak, får antagligen nåt uppåttjack när det lugnande ska släppa. Har aldrig sovit en blund på de tio timmar det tar att åka hem. Bestämde mig efter x antal uppfriskande kokos-bacardi-groggar att jag inte skulle tvinna runt i kojen utan gå upp i dansbaren för att lyssna på musik, kanske få dansa en svängom också. Älskar ju att dansa men det har varit väldigt dåligt med det sen jag träffade Mannen.

Full rulle. Väldigt bra levande musik, killen i ett av banden hade en sagolik mörk sammetsröst. Alla dansade utom jag. Typ. Det stod karlar 50+ som trampade lite som jag, men ingen bjöd upp. Då tog jag en penna och skrev i pannan: Jag kan dansa fast jag ser ut som en tunna! Nej, det gjorde jag ju inte, men jag bjöd upp  och sa att trots att jag var en stadig tant kunde jag verkligen dansa! Han skrattade lite och sen var vi igång.

Och då gick titta-ryktet. När de andra gubbsen såg att tunnan var lätt på foten och dansade både humppa, foxtrot, tvåsteg och tangobugg. En och annan tryckare smög sig också in. Det var riktigt trevligt och vansinnigt roligt! Jag blev hög på den finska dansanta musiken och upplevelsen att få dansa och bli förd på dansgolvet igen!

Så hög, att när det blev paus gick jag och en annan purfinska över till rockbaren på karaoke. Jag skulle absolut inte vara med och ändå sjöng jag efter en stund, "Rasputin", och det på finska..... hmm...

Summa sumarum efter den kvällen/natten var att jag verkligen, verkligen saknar dansen och att det var ett litet ont helvete att få av sig skorna då fjorton (idag sjutton) vattenblåsor spruckit på mina fötter.

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Men perkele! att jag inte var med och såg detta!

Ezter sa...

Ja det var synd man inte var där!

Mammy sa...

Även om mannen inte tycker om att dansa kan väl du gå ut och dansa!? Eller?
Jamenar när du nu fick sån kick av att dansa då vore ju dessa kickar bara plus i livet. ;)

Har du sett att Iceman ska köra för Ferrari nästa år? :)

Fru Venus sa...

Jag har set Mammy, vet inte om jag riktigt gillar det, han fick inte vara Kimi där....

Snäckskalsdalen. sa...

Dansa? Jag har sett på dig och jag vet liksom att det där kan du. När det gäller mig är det som att flytta ett stort, tungt, gammalt linneskåp....och taktkänsla, vad är det? Kul att du fick dansat så mycket!

Tänkte på dig när jag såg det där om Kimi!

Anonym sa...

Alltså, har du kört i fyllan? Eller ljuger du/hittar på massa stories? Här skryter du, hur du har druckit ett antal uppfriskande kokos-bagardi-groggar men i tidigare inlägg så skriver du, hur trött och slut du är, om du ens orkar gå 25 meter, till bilen.

Fru Venus sa...

Oj oj oj "Anonym" med ip nr 194.112...... på en, för mig, väldigt känd arbetsplats i Mariehamn. Inte för att du/ni har med det att göra, men om man dricker tre bacardidrinkar (som dessutom stavas med C och inte med G som du skriver) mellan 17.30 och 18.30 kan väldigt många köra bil tio timmar senare. Dessutom kan man också, som nu, lämna shoppingen i bilen, byta skor, och gå hem på dryga tio minuter. Snopet va!?