onsdag 6 november 2013

Visste ni det?

Jag tänkte nästan göra slut med honom, Ingvar. Vi har haft ett särbo förhållande i snart fyrtio år men sedan en tid har jag varit duktigt irriterad på honom och hans butik. Vi har sedan åtta år tillbaka haft sänglamporna "Årstid" hemma i sovrummet. Älskar dom. Totsie älskar dom också, speciellt "snöret" i metall man tänder och släcker lampan med. Men. Skärmarna blev sig inte riktigt lika efter branden. Gulnade, limmet släppte och lite annat jox. Kollade IKEAs hemsida om det gick att köpa bara skärmen? Foten har inget fel och kommer garanterat överleva mig. Ingenting om just dessa lampskärmar. Inte har vi hittat dom när vi gått där heller. Började bli arg. Vad är det för naturtänk om man ska kasta fungerande lampskärmar i metall för att en fjuttig skärm gett upp?

Men. Så var vi i Uppsala för nån vecka sedan. Lite lätt irriterad igen. Men då frågade jag lite surt en kvinna i personalen, har ni faktiskt inte skärmar till "Årstid" lampan?

Jo, säger hon. *snopen* Jag alltså. "Nere på Byten & Återköp finns skärmarna som reservdelar!"


Visste ni det? Hade ingen aning om det, aldrig ens tänkt tanken. Reservdelar..... Ja ja, nu har vi nya lampskärmar till det humana priset av 31 svenska pengar styck. Lite annat än 32 € styck som vi hittade i en butik hemma och som nästan hade passat.

Och vad lär vi jag mig av detta? Tjura och muttra inte, utan fråga! Visst är dom fina!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Jag ska sluta tjura och muttra i novembermörkret. De var snygga.

Ezter sa...

Ja det är dom!

Rufsemaja sa...

Jättefina! Jag har golvlampan också :)

Åsa Hellberg sa...

JÄttefina. Jag har också två stycken.