tisdag 20 september 2011

fejsbokk är en djävla djungel och nu

hänger även jag där i en lian!


Men go vänner, jag fattar nada! Inte ett skit om jag ska vara ärlig. Joinade fb för ett bra tag sedan, alla andra gjorde ju det, men jag insåg direkt att det inte var min grej. Korta rader om att Olle har skitränna, Alma tagit nytt foto till busskortet eller att Pelle tapetserat källaren med Kalle Anka intresserade inte mig nämnvärt, nej, jag ville läsa riktiga saker. Jag bad "L" ta bort det, eller som hon gjorde la det "i vila". Nu har jag vilat färdigt.

Eller, ett par goda bloggvänner som jag träffat IRL, har den senaste tiden pockat på att jag ska ta mig dit igen, lättare(?) att hålla kontakten, säger dom. "L" fixade det åt mig idag. Back in buisness! Men som sagt, fattar nada.

Försökte ändra min profil, såg att Mannen "var i ett förhållande" i sin profil. Men då kom det svåra (när jag en gång hittat dit), flera saker passade ju in på mig; skild, separerat, i ett förhållande och det är komplicerat! Allt det där är ju jag!? Ja, just nu är det väl Bara två av dom som är aktuella, men i alla fall.

Sökte vänner också. Hittade en. Eller så kom dom fram på ett ställe som inte jag hittar till. Eller så har jag inga vänner. Försökte lägga upp en profilbild, men den hamnade som min senaste uppdatering!? Hur kan det vara så krångligt? Ser alla vad jag skriver? Varför slipper jag inte in till min yngsta? Varför plingar det i mailen hela tiden? Hur hittar jag dom som har kommenterat tillbaka på min kommentar? Vad är det för fel på vanliga mail, jag bara undrar? Eller kanske vi kan träffas rent av......

Nu i alla fall, när jag en gång hänger där i min lian, vill ni som vet vad jag är döpt och gift/skild till bli vänner med mig? Vore roligt att ha några fler än mina finska gamla morbröder (dom fattar tydligen det här!?).

16 kommentarer:

Märta sa...

Vad kuuuul! FB kan verka virrigt till en början men det går snabbt att få grepp om. Lovar. Har addat dig och lovar att aldrig skriva om min skitränna i statusraden! *kramen* :)

Lippe sa...

Hahaha!! Du kan visst!! Att du inte kommer in till dottern kan vara för att hon inte vill det??
Plingar i mailen gör det när du får medddelande så det får du leva med när du är sååå populär ♥
Kramen!

Maria (Jag och de mína) sa...

Övning ger färdighet - även på Fejsbokk ;)

Knasterfaster sa...

Jag använder mest FB för att "chatta" med Minsta. Han tränar sin svenska på det sättet och det är skitbra. "Pratar" även med Mellans kompisflickvän där ibland. Största har gjort sig osynlig på FB. Jag vrider mig som en mask när en av mina "kompisar" uppdaterar sin status med alla resor hon gör. När hon inte får några kommentarer så "gillar" hon själv sina resor. Så puckat!

Monica sa...

Och nu har du en norsk vän också!;)

Fröken Hulda sa...

Jag vill men vet inte vilket namn jag ska leta efter :(

Ezter sa...

Du kan välja bort plingandet i mejlen! Eller rättare sagt, välja bort mejlen!

Anonym sa...

Ja FB kan vara en aning krångligt men man lär sig med tiden. Finns messenger också, väldigt bra om man vill chatta eller webbkameraprata direkt med någon.

Malla sa...

:D du kommer nog på´t ska du se!

Anonym sa...

Fast i fb-fällan är jag också sen ett tag tillbaka. Men du ska veta att den sidan lever sitt eget liv ibland så det är inte alltid du kommer att känna igen dig när du går in där. Så är det för mig hälsar Paradiset Kaos

Osloskånskan sa...

Man måste ju inte berätta allt....

Fru Gårman sa...

Vet du vad. jag tycker att du ska ha en alldeles egen sida för alla dina bloggvänner! En fru Venus helt enkelt. Jag har en Fru Gårman på facebook. Man vill ju kanske ha lite privat också på sin privata tänker jag?
Förresten, ni som inte hittat mig på facebook, gå in här! http://www.facebook.com/frugarman
kalven har också en sida. Men det är en "gilla" sida. http://www.facebook.com/kalvengarman

Shamrock sa...

Men du finns inte alls på fejjan. Jag sökte ditt namn (tror jag stavade rätt) - du får hitta mig istället

Tant Grön sa...

Haha. Jag ska kolla om jag hittar dig på FB och bli din vän. Kram

stort och smått sa...

Välj bort att få allt på mail, det blir jättemycket mail efter ett tag.
Facebook är rätt kul, när man väl förstår....
: ))

Gafflan sa...

...å du hittade ju mig. Det var det viktigaste jue! ;DD
Pöss