söndag 13 november 2011

Fars dag.

Idag firar många av oss fars dag. Inte jag, min far dog när jag var elva år och då hade jag träffat honom (så att jag minns det) en gång sommaren innan. Men när han dog dök det upp en fyra år yngre syster, vilket jag är tacksam för idag.

Mina barn tänker inte fira sin far. Jag tänker påminna dom (undrar varför?) om att de kan ju åtminstone skicka ett sms till faderskapet. Flickornas funderingar är att kommer han inte ens ihåg hur gamla de är och när de har sina speciella dagar och händelser, behöver inte dom heller göra det. *suck*

Däremot ska vi fira Mannens far. En rar liten farbror som ska få sin sjuttiofemte omgång varma långkalsonger, tröja och sockor. Han borde bli större för varje år med tanke på hur mycket kläder han drar på sig, men icke sa Nicke. Sen ska vi på bio, se en finsk film, det blir vårt farsdags firande, och Mannens valda middag på det.

Firar ni fars dag?

9 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Maken får blommor idag, samt ett kort/telefonsamtal från Sonen. Jag tänder ett ljus till minnet av min far.

Petra sa...

Firar absolut men inte förrän på forsat då även min syster är hemma.

Malla sa...

fint firande :)
jag firar inte, eller vi firar inte.Min pappa träffade vi igår, han fick bulla :) Leon fick sin present för ett par veckor sen.

LillaTuss sa...

Firat i firandets bemärkelse har vi aldrig gjort men träffats och kramats och smaskat tårta har vi gjort. I år är första gången det inte är möjligt

Agneta sa...

Ha en bra dag!

bloggtant sa...

Nope, inte alls. Inte morsdag heller.

Ezter sa...

Nej, det kan man inte säga att vi gör :)

Åsa Hellberg sa...

Nope. Min egen har jag aldrig träffat (och sen dog han) och sonens bor på Mallis. Men han har skickat sms:)

Malde sa...

Jag har inte varit med, men Maken har blivit firad av Tonåringarna. Ja var med Mamma, och det behövdes idag.

Kram