fredag 19 oktober 2012

Dessa %#¤#& cyklister!

Jag respekterar cyklister. Jag visar hänsyn, försöker ha koll på ställen där de brukar dyka upp och jag stannar i princip alltid för cyklister som ska korsa gatan.

Men.

Sedan finns det cyklister med attityden jag-kan-cykla-var/hur-jag-vill-för-det-blir.ändå-alltid-bilistens-fel! Om det händer något alltså. Just dessa cyklister cyklar gärna på trottoarer, mot trafiken och tar genvägar både här och där. I morse vid sjutiden var det mörkt, regnblanka svarta gator och ganska mycket trafik på väg mot gymet. Då kommer han, mot trafiken och ska gena över till andra sidan trots trafik från båda hållen och utan cykellykta! Jävla idiot!

Vid sådana tillfällen önskar jag att jag vore lite smidigare än en flodhäst högklackat, för jag vill rusa ut, springa ikapp, dra ner fanskapet från cykeln och rabbla en speciell text där spottet flyger runt munnen på mig. Men det gör jag inte, jag sparkade lite extra på gymet istället.

Men någon gång, då....

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jaaa....håller med...
Önskar dig en finfin helg vännen
Ann-Louisekram

Anna lever i dag sa...

Japp, så är det. Cyklister kan vara livsfarliga och här i en stor studentstad gäller det verkligen att ha koll!

Jag kan erkänna att jag vet precis hur de tänker... var nämligen själv en trafikfara på min cykel i min ungdom... ;-)

Ha en bra fredag!
kram

Ezter sa...

Håller med! Själv skulle jag inte våga cykla i trafiken ens!

Petra sa...

De är livsfarliga! Håller med till fullo!

PIET sa...

Cyklister är Djävulens avkomma. Alla cykelbanor i Sto borde avskaffas!

Piet

LillaTuss sa...

Dom är fullkomligt livsfarliga. Liksom en del gångtrafikanter som ska över ett övergångsställe. Dom fattar inte att dom ska stanna till och VISA att dom vill gå över utan tror att det bara är att stövla rakt ut...

Osloskånskan sa...

Känner typen....