söndag 27 januari 2013

Ibland undrar jag hur folk tänker.

Plats: Vikingterminalen, Stadsgården, Stockholm

När: Lördag kl 16+

Scen 1: Kryssningsfärjan Cinderella har kommit tillbaka efter en dygnslång kryssning till Mariehamn Åland (där troligtvis ingen gick iland under de tidiga morgontimmarna färjan låg vid kajen). Jag möter en kavalkad av mindre berusade, mer berusade och baksmälleberusade människor mellan 20 - 50+ år som svajar iland med öllådan krampaktigt tryckt mot magen. Det är okey, det köper jag, en vanlig syn i sådana här sammanhang. Men. De fem män runt 30 år som dessutom släpar på Viking Lines vita badhandukar från hytten, våta och slängda över axeln, de förstår jag mig inte riktigt på. Hur tänkte de?

Scen 2: Jag väntar på att min(?) incheckningsgubbe ska förstå att jag vill hem. Luckan bredvid är ledig, där inne sitter en parant dam på 55+. Två överförfriskade män går fram till luckan varav den ena säger: "Du gulle, jag har just kommit hem med färjan men jag vill åka en resa till, vi borde hinna ombord, kan du boka in oss? Vi hade en nytt under bilarna, det är okey om vi får en sån igen, vi ska inte vara där så mycket".  Damen börjar knacka in information i datorn och frågar tydligen varför de vill åka igen för mannen säger: "Jag träffade en skitkul brud igår kväll, men i morse var hon inte så jävla rolig så jag försöker på nytt ikväll, he he". Kompisen bredvid nickar och håller med och visar tummen upp. Jag undrar igen, hur tänkte de?

6 kommentarer:

Malla sa...

hm. dom tänker nog inte. alls.

Agneta sa...

De var kanske kvar i en tonårings state of mind?

Anne med e sa...

Hahaha... Ja vad säger man!

Susjos sa...

Som sagt, de tänker inte alls...

Nica sa...

Nä, inte mycket till hjärnverksamhet där... suck. Såna män kan driva mig till vansinne. Ibland vill jag bli radikalfeminist och lesbisk :)
Pöss på dig. Hoppas du får sussa gott, de timmar som blir.

Baronessan sa...

1. Det var fem ordentliga män som skulle ta hem och tvätta handdukarna för att sedan återlämna dem.
2. De spritfyllda äcklen i hörnen tänker sällan.